77% dintre cei chestionaţi consideră că Uniunea Europeană ar trebui să facă o treabă mai bună privind protejarea frontierelor externe. Potrivit fundaţiei ungare, aceeaşi opinie a fost exprimată de 80-90% dintre cetăţenii din Germania.

Întrucât majoritatea covârşitoare şi-a exprimat dorinţa de a rămâne în Blocul comunitar, cei mai mulţi cred că Bruxelles-ul a abordat greşit una dintre cele mai grave crize cu care s-a confruntat UE în ultimii ani, anunţă Fundaţia Szazadveg.

Întrebaţi despre discrepanţele dintre venituri în statele membre UE, 88% dintre respondenţi au spus că astfel de diviziuni sunt problematice, iar peste jumătate au afirmat că diferenţele sunt extrem de mari.

Doar 24% dintre respondenţi se aşteaptă ca mediul economic din Europa să se îmbunătăţească, în timp ce jumătate dintre europeni consideră că eforturile de îmbunătăţire a economiei nu sunt suficiente.

În privinţa terorismului, jumătate dintre europeni consideră că eforturile făcute de UE sunt inadecvate, iar 38% consideră că Bruxelles-ul îşi face treaba.

Doar 36% dintre persoanele chestionate consideră că soluţia la problema migraţiei este integrarea mai aprofundată. Jumătate dintre respondenţi au afirmat că, dacă UE este incapabilă să rezolve problemele, atunci statele membre ar trebui să aibă libertatea de a interveni separat.

Sondajul efectuat de Fundaţia Szazadveg a vizat un eşantion de câte 1.000 de oameni din fiecare dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în perioada 10 aprilie-31 mai.