Operaţiunile armatei, destinate "arestării de terorişti şi confiscării de arme", continuă în aceste tabere de refugiaţi din regiunea Aarsal, în nord-estul Libanului, la frontiera cu Siria, potrivit comandamentului militar.

"În timpul descinderilor în tabăra Al-Nour, un kamikaze şi-a detonat centura cu explozivi la sosirea unei unităţi a armatei. Trei soldaţi au fost răniţi, însă viaţa lor nu este în pericol", a precizat aceeaşi sursă. Alţi trei kamikaze s-au aruncat apoi în aer, însă fără a face răniţi. Armata a confiscat patru încărcături explozive, adaugă comunicatul.

Într-o altă tabără de refugiaţi din Aarsal, cea din Al-Qariya, "unul dintre terorişti şi-a activat centura cu explozivi fără a face răniţi", însă patru soldaţi au fost răniţi după ce "un alt terorist a lansat o grenadă în direcţia unităţii lor".

Războiul civil care face ravagii în Siria din martie 2011 se extinde şi în Libanul vecin, unde zona de frontieră a fost scena unor numeroase confruntări sângeroase între armata libaneză şi grupări jihadiste, printre care Statul Islamic (SI) şi reţeaua Al-Qaida.

Puternica mişcare şiită libaneză Hezbollah ajută militar regimul sirian al lui Bashar al-Assad în războiul împotriva insurgenţilor şi jihadiştilor.