Aceasta a 17-a arestare a avut loc în cartierul Rusholme, în sud-estul oraşului Manchester.

Salman Abedi, un britanic de origine libiană de 22 de ani, s-a aruncat în aer la ieşirea de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande. Atentatul, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI) este cel mai sângeros din Marea Britanie după atentatele care au avut loc în transporturile londoneze în 2005 şi care s-au soldat cu moartea a 52 de oameni.

Unsprezece persoane rămân reţinute de poliţia britanică în cadrul anchetei, în timp ce alte şase persoane au fost repuse în libertate fără ca acuzaţii să fie formulate împotriva lor.

Joi, anchetatorii au dat asigurări că au făcut "progrese semnificative" în ancheta asupra atacului. Ei au afirmat că Salman Abedi "a părăsit Marea Britanie în 15 mai şi că a revenit în 18 mai".

Potrivit unei surse apropiate familiei, Abedi se afla în Libia cu câteva zile înainte de atentat. Poliţia germană a semnalat la rândul său că el a făcut o escală la Dusseldorf.

Tatăl şi fratele lui Salman Abedi au fost arestaţi şi se află în detenţie în Libia, unde autorităţile afirmă că cei doi fraţi erau membri ai organizaţiei Statul Islamic.