Textul a fost adoptat în unanimitate, cu votul Chinei, aliat al Coreii de Nord.

Rezoluţia la iniţiativa Statelor Unite nu cuprinde, totuşi, anumite sancţiuni dorite de Washington, ca embargoul petrolier, interzicerea comerţului maritim sau restricţii asupra comerţului ori muncii nord-coreenilor în străinătate.

Sancţiunile constau în blocarea bunurilor şi interdicţia de a călători.

Printre persoanele sancţionate figurează Cho Il-U care s-ar afla în fruntea serviciilor de spionaj ale regimului comunist.

Celelalte 13 persoane sunt responsabili ai partidului comunist din Coreea de Nord şi conducători ai unor societăţi având misiunea de a garanta achiziţiile în programul de înarmare al Phenianului.

O ramură a armatei nord-coreene, două firme de comerţ şi Koryo Bank, având legături cu un birou al partidului însărcinat cu fondurile pentru numărul unu al regimului Kim Jong-Un, au fost, de asemenea sancţionate.

Aceşti indivizi şi societăţi se adaugă unei liste deja lungi care cuprinde 39 de persoane şi 42 de entităţi nord-coreene vizate de sancţiuni.

Statele Unite au discutat cu China în ultimele săptămâni pentru a impune noi sancţiuni, dar Beijingul a insistat asupra necesităţii de a relua dialogul cu Phenianul.

Regimul comunist, care a efectuat zeci de lansări de rachete şi două teste nucleare de la începutul lui 2016, caută să pună la punct o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să lovească nuclear teritoriul american.

ONU a adoptat anul trecut două rezoluţii pentru a înăspri sancţiunile economice împotriva Coreii de Nord, aflată deja sub incidenţa a şase serii de sancţiuni de la primul său test nuclear efectuat în 2006.