„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Victor Viorel Ponta se eliberează din funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru”, se arată în decizia premierului Sorin Grindeanu, publicată în Monitorul Oficial.

În locul lui Ponta a fost numit Alexandru Mihai Ghigiu, secretarul de stat care a contrasemnat revocarea lui Mihai Busuioc din funcţia de secretar general al Guvernului.

Victor Ponta a fost numit secretar general al Guvernului pe 16 iunie.

„În ultimele trei zile (n.r.: Grindeanu) a trecut un test mafiot, ameninţări personale, dezvăluiri, tentative de mituire cu funcţii. Faptul că a trecut acest test a fost motivul pentru care am acceptat”, a spus atunci Victor Ponta, care a recunoscut că a fost chemat în echipa lui Sorin Grindeanu cu o zi înainte.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial după ce au apărut informaţii potrivit cărora Mihai Busuioc, şef al Secretariatului General al Guvernului, ar fi refuzat contrasemneze decizia lui Sorin Grindeanu de a-l elibera din funcţie, scrie ZF.

Potrivit legii, Monitorul Oficial funcţionează sub autoritatea Executivului, ce este exercitată prin Secretariatul General al Guvernului. Asta înseamnă că fiecare act emis trebuie contrasemnat şi de şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG).