Tabăra lui Liviu Dragnea are nevoie de sprijinul a 233 de aleşi din totalul de 464, pentru ca moţiunea să treacă. PSD a anunţat însă că se bazează pe votul a 250 de parlamentari. 

Pe de altă parte, notează HotNews, numărul celor care susţin tabăra lui Sorin Grindeanu este greu de estimat. 

Cât despre poziţionarea opoziţiei în acest context, reprezentanţii UDMR au anunţat încă de marţi că nu vor fi prezenţi în sală şi, deci, nu vor vota moţiunea de cenzură. Asta după ce, în urma negocierilor cu PSD, liderii Uniunii nu au reuşit să obţină concesii cu privire la comunitatea maghiară din România. 

Nu vor participa la vot nici reprezentanţii PNL şi nici cei ai USR. Liberalii au anunţat marţi, prin vocea deputatului Adriana Săftoiu, că vor fi prezenţi la dezbaterea moţiunii, pentru a-şi susţine punctul de vedere, dar nu-şi vor exprima votul. 

Cât despre aleşii PMP, aceştia nu vor participa nici la dezbatere, nici la vot. Pe de altă parte, ei vor avea un reprezentant în comisia de numărare a voturilor, după cum a anunţat Traian Băsescu. 

Un vot pe moţiune va fi dat însă de aleşii din partea minorităţilor naţionale, care, potrivit liderului grupului din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, vor vota aşa cum cred de cuviinţă.