Atacul a avut loc în apropierea unei pieţe aglomerate din districtul Wadajir al capitalei somaleze. Autorul atacului şi-a condus maşina către un imobil unde avea loc o reuniune a oficialilor locali.

Printre victime se află oficiali şi civili, a declarat Mohamed Dahirsaid, reprezentant al poliţiei somaleze. Atacul a fost revendicat de miliţiile shebab la postul de radio Andalus (pro-insurgenţi).

Acest incident survine la cinci zile după ce 18 persoane au murit într-un atac care a vizat două restaurante din capitala somaleză, atentatul fiind comis de un comando de şase militanţi islamişti shebab.

Alte zece persoane au fost rănite în asaltul care a început miercuri în jurul orei locale 20:00 (17:00 GMT) prin explozia unei maşini-capcană în faţa restaurantului Posh Treats, extrem de popular în rândul tinerilor din capitală şi al somalezilor din diasporă. Cinci atacatori înarmaţi au atacat ulterior restaurantul Pizza House, aglomerat la acea oră după întreruperea postului de la răsăritul soarelui până la apus în luna sfântă musulmană a Ramadanului.

Acest atac a fost primul al militanţilor shebab la Mogadiscio din 27 mai, începutul Ramadanului, perioadă preferată de militanţii jihadişti pentru a comite atacuri.