Juncker a participat la o conferinţă în Florenţa, a precizat că se va adresa în limba franceză şi apoi a zâmbit, stârnind râsete şi aplauze din jur.

"Încet, dar sigur, limba engleză îşi pierde importanţa în Europa. În plus, în Franţa se desfăşoară acum alegeri...vreau ca ei să înţeleagă ce vorbesc", a spus Juncker.

Apoi, preşedintele Comisiei Europene a redevenit serios şi s-a referit la tensiunile dintre UE şi guvernul Marii Britanii în privinţa negocierilor pentru Brexit.

"În ciuda succeselor şi a creşterii economice, Marea Britanie a decis să părăsească UE şi asta este o tragedie. Vom negocia corect cu prietenii noştri britanici, dar să nu uităm că nu Uniunea Europeană abandonează Marea Britanie, ci invers. Asta contează foarte mult, este o diferenţă care se va resimţi în următorii ani, nu e un eveniment minor", a spus Juncker.

Creşterea economică în UE este de două ori mai mare decât cea din Statele Unite, iar cetăţenii din Blocul comunitar pot sta liniştiţi în viitorul apropiat, a subliniat Jean-Claude Juncker.

Joi, Theresa May, premierul Marii Britanii, a acuzat politicienii şi oficialii europeni că încearcă să influenţeze rezultatele alegerilor naţionale din 8 iunie. May a mai spus că anumiţi politicieni de la Bruxelles nu doresc ca negocierile pentru Brexit să aibă succes.