Poliţia londoneză confirmase joi că 17 persoane au decedat în incendiul de la Grenfell Tower, situat în districtul londonez North Kensington. Multe persoane se află în stare critică, iar bilanţul tragediei s-ar putea agrava, notează Agerpres.

Atunci când a fost întrebat, joi, dacă numărul persoanelor decedate ar putea depăşi 100, şeful poliţiei din Londra, Stuart Cundy, a răspuns: ''Aş vrea să sper că nu va fi vorba despre un număr cu trei cifre''.

Şefa Brigăzii de pompieri din Londra, Dany Cotton, nu a putut estima joi numărul persoanelor care ar fi putut rămâne captive în ruinele blocului, care are 120 de apartamente şi unde ar fi locuit între 400 şi 600 de oameni. Ea a precizat că 60 de pompieri şi opt maşini au rămas la faţa locului. Dar "o parte dintre structurile interne ale clădirii nu sunt considerate sigure în acest moment, în afară de zona axei centrale, aşa încât pompierii au putut urca în cursul nopţii (miercuri spre joi) până la ultimul etaj şi au efectuat o scurtă cercetare preliminară de la uşile" apartamentelor.