Comandantul Dean Haydon a afirmat de asemenea că bărbaţii aveau un stoc de cockteiluri molotov în spatele dubei şi că aceştia au comis atacurile cu cuţite din ceramică de culoare roz. Ofiţeri de poliţie au descoperit un exemplar din Coran în casa unuia dintre atacatori care era deschisă la pagina despre martiriu.

Descoperirile făcute, mai ales planul de a închiria un camion sugerează că ar fi putut fi şi mai multe victime, notează Reuters.

'Folosirea unui camion de 7,5 tone — consecinţele ar fi putut fi chiar mai grave', a spus Haydon.

Deşi militanţi ai Statului Islamic au revendicat atacul, Haydon a afirmat că nu există nicio dovadă că atacatorii, britanicul de origine pakistaneză Khuram Butt, italianul Youssef Zaghba şi Rachid Redouane care aveau legături cu Libia, Marocul şi Irlanda — era direcţionaţi de cineva, fie din Marea Britanie sau străinătate.

'Nu căutăm o reţea mai extinsă', a menţionat Haydon, adăugând că ofiţerii încearcă încă să descopere cum s-au întâlnit cei trei bărbaţi. 'Cum s-au cunoscut? Provin din medii diferite', a explicat el. 

Haydon a prezentat detalii neobişnuite despre atacul de sâmbăta trecută de la Londra, cel mai sângeros după cele din 2005 care au vizat sistemul de transport public din Londra şi care s-au soldat cu 52 de morţi.