"Cetăţenii francezi v-au încredinţat să conduceţi ţara într-o perioadă dificilă pentru Europa şi pentru întreaga comunitate internaţională", scrie preşedintele rus într-un mesaj de felicitare publicat pe site-ul Kremlinului.

"În aceste condiţii, este deosebit de important să depăşim neîncrederea reciprocă şi să ne unim forţele pentru a asigura stabilitatea şi securitatea internaţionale", i-a scris Putin lui Macron, adăugând că fenomene precum terorismul şi extremismul destabilizează regiuni întregi.

Preşedintele rus s-a declarat pregătit să conlucreze cu Emmanuel Macron în mod "constructiv" în probleme "bilaterale, regionale şi globale' în interesul popoarelor din Rusia şi Franţa, conform TASS.

Potrivit EFE, deşi nu a recunoscut în mod oficial, Kremlinul a sprijinit-o pe candidata extremei drepte, Marine Le Pen, care a fost primită de Putin la Moscova în luna martie, cu doar o lună înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, la 23 aprilie.

Mai multe atacuri cibernetice împotriva staff-ului de campanie al lui Macron au fost atribuite hackerilor ruşi, mai scrie aceeaşi agenţie de presă.

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, după numărarea a 99,99% din buletinele de vot.