Numărul persoanelor prezente în piaţă la momentul de vârf al protestului a fost de peste 500. 

Protestarii au scandat lozinci împotriva partidelor din actuala coaliţie guvernamentală şi împotriva graţierii faptelor de corupţie. De asemenea, ei au aprins la unison lanternele de la telefoanele mobile, au fluturat steaguri ale României, SUA, UE şi Republicii Moldova.

Pe pancartele purtate de unii dintre protestatari se puteau citi mesaje cum ar fi "În ritm de Conga, PSD transformă România" (n.red. cei trei trandafiri din sigla PSD au fost înlocuiţi cu trei palmieri), "Dar chiar nu putem să ne înţelegem omeneşte?", "Ajunge 27 de ani cu criminalii lustraţiei", "Penalii 'emanaţi' să fie judecaţi", "Fără corupţi".

Manifestanţii adunaţi în piaţa din faţa clădirii Guvernului, locul de desfăşurare a protestelor de amploare din luna februarie, au mai spus că sunt nemulţumiţi de amendamentele la proiectul de lege a graţierii votate în cursul zilei în Comisia juridică a Senatului şi că vor continua să vină la proteste în zilele următoare pentru a se asigura că proiectul legislativ nu va fi adoptat de Parlament în această formă.

Senatorii jurişti au votat miercuri un amendament la proiectul legii pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate prin care se graţiază persoanele condamnate pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă. De asemenea, sunt graţiate fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia sau fapte săvârşite de funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

Decizia de graţiere a acestor fapte a fost luată în comisie cu cinci voturi ''pentru'' şi trei ''împotrivă''. Acest amendament a fost propus de senatorii Traian Băsescu (PMP) şi de Liviu Brăiloiu (PSD).

În varianta iniţială a proiectului de lege al Guvernului, aceste fapte erau exceptate de la graţiere.