Atacul a vizat baze şi echipamente ale organizaţiei teroriste Stat Islamic din apropierea oraşului Palmira, iar toate ţintele au fost atinse, potrivit Ministerului rus al Apărării.

"Fregata Admiral Essen şi submarinul Krasnodar, desfăşurate în prezent în partea estică a Mării Mediterane, au lansat patru rachete Kalibr către clădiri ale Stat Islamic de lângă Palmira, unde militanţi înarmaţi cu armament greu s-au mutat din zona Raqqa. Toate ţintele au fost lovite. Autorităţile militare americane, turce şi israeliene au fost informate în timp util despre atacurile cu rachete de croazieră, fiind utilizate canalele de comunicaţii", anunţă Armata rusă.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost informat despre succesul atacului cu rachete asupra unor poziţii ale reţelei Stat Islamic în Siria, potrivit purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov.

"Misiunea de succes a demonstrat nivelul înalt al pregătirii militare ruseşti, în special a echipajelor navelor de război şi a submarinelor implicate în atacul cu rachete de croazieră. Marina Rusiei şi-a demonstrat capacitatea de a efectua atacuri eficiente folosind arme de precizie, la scurt timp după primirea comenzilor", se mai arată în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Rusia este un aliat al regimului sirian de la Damasc şi a furnizat asistenţă aeriană pentru ofensiva condusă de către preşedintele sirian Bashar al-Assad asupra Stat Islamic încă din 2015. Forţele guvernamentale siriene au recucerit oraşul Palmira în martie anul acesta.