Un bilanţ anterior consemna trei morţi, fără nicio precizare dacă sunt militari sau civili.Atacul, care a vizat "un convoi al forţelor străine ce traversa zona" s-a soldat cu opt morţi şi 25 de răniţi, "în cea mai mare parte civili", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

Potrivit unei surse de securitate afgane, un "vehicul-capcană" a vizat un "convoi american ce patrula în apropierea Ambasadei SUA şi a Cartierului General al Resolution Support", operaţiunea NATO în Afganistan.Aceasta sursă a indicat că sunt opt morţi şi 22 de răniţi, toţi civili, precum şi doi militari americani răniţi uşor, care au fost evacuaţi rapid din zonă.

Atacul nu a fost revendicat imediat. Acesta intervine la câteva zile după ce talibanii au anunţat lansarea "ofensivei lor de primăvară", ameninţând cu atacarea trupelor străine.

Această ofensivă marchează anual începutul sezonului de luptă, dar, în ultimii ani, talibanii au continuat să desfăşoare operaţiuni şi în timpul armistiţiului tradiţional de iarnă.