Străzile din Napoli sunt cuprinse din nou de reglări de conturi în stil mafiot. Joi, un antreprenor de 72 de ani a fost găsit mort în maşina sa, având corpul ciuruit de gloanţe. Tot joi, un bărbat de 50 de ani şi fiul său de 30 de ani au fost ucişi în faţa a zece persoane într-un magazin de ţigări.

Astfel de scene s-au repetat sâmbătă. Un tânăr de 29 de ani a fost împuşcat mortal într-un bar de lângă malul mării. Câteva ore mai târziu, un bărbat de 44 de ani şi nepotul său de 23 de ani au fost omorâţi cu o armă automată în timp ce mergeau cu motocicleta pe o stradă aglomerată de la periferia Napoli.

Acest val de asasinate a zguduit întreaga Italie. Cotidianul central „Il Messaggero“ notează că o astfel de serie de crime nu s-a mai înregistrat de 13 ani încoace, în timp ce presa locală scrie despre un „adevărat carnagiu“ în stilul grupării mafiote Camorra, scrie Adevărul. Anchetatorii încă nu au făcut publică existenţa vreunei legături între aceste asasinate şi Camorra, chiar dacă toate victimele sunt cunoscute pentru ţinerea unor contacte cu clanuri afiliate ei.