Sebastian Ghiţă fusese arestat în urmă cu două luni de o patrulă de poliţie pentru că avea acte false. El a dispărut din România în decembrie anul trecut, a doua zi după ce rămăsese fără imunitate parlamentară. Ghiţă era subiectul unor dosare de corupţie.

Conform unor Instanţei Supreme din Belgrad, măsura eliberării pe cauţiune a fost deja aprobată şi urmează să fie pusă în aplicare în scurt timp.

Pentru a putea fi eliberat, avocatul fostului parlamentar a achitat suma de 200.000 de euro. Cuantumul acesteia a fost stabilit cu aprobarea procurorului general din Belgrad.

În afara interdicţiei de a părăsi oraşul Belgrad fără permisiunea prealabilă a instanţei de judecată, Sebastian Ghiţă are obligaţia de a se prezenta de două ori pe lună la poliţie. De asemenea, autorităţile afirmă că paşaportul fostului parlamentar a fost reţinut.

În condiţiile în care oricare dintre aceste măsuri va fi încălcată, Sebastian Ghiţă se va întoarce în arest.

Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. 

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.