"Opt persoane au fost reţinute în investigaţia privind atacul de luni. Este vorba doar despre bărbaţi. O femeie care a fost reţinută miercuri a fost între timp eliberată. Arestările au avut loc la Manchester, Wigan şi Nuneaton. Sunt în desfăşurare percheziţii la mai multe adrese. Vreau să asigur oamenii că arestările pe care le-am făcut sunt semnificative, iar în urma percheziţiilor au fost descoperite obiecte despre care credem că sunt foarte importante pentru anchetă", a declarat Ian Hopkins.

Şeful poliţiei din Manchester susţine că publicarea în presă a unor fotografii cu fragmente ale bombei au afectat emoţional familiile victimelor.

"În această investigaţie, avem o echipă de ofiţeri special instruiţi care oferă sprijin familiilor celor care şi-au pierdut viaţa. Noaptea trecută, aceşti ofiţeri au discutat despre informaţiile publicate în New York Times. Este absolut de înţeles că acestea au provocat multă suferinţă pentru familiile afectate deja de pierderile teribile. Nu doresc să comentez asupra acordurilor de împărtăşire a informaţiilor cu partenerii noştri internaţionali", a mai spus Ian Hopkins.

Marţi, 22 de oameni au murit, iar 119 au fost răniţi în urma exploziei care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena. Britanicul cu origini libiene Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, este suspectat de comiterea atacului sinucigaş.