"Avem ocazia de a reafirma unanim, la Taormina, că laşitatea celor care omoară tinere şi tineri nu va triumfa asupra libertăţii", se adaugă în comunicat.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 22 de oameni au murit — inclusiv copii — şi cel puţin 59 au fost răniţi într-un presupus atac cu sinucigaş cu bombă produs imediat după încheierea unui concert pop în oraşul britanic Manchester, luni seara târziu.

Premierul italian a menţionat că la sediul Ministerului de Interne de la Roma este prevăzută pentru după-amiaza de marţi o reuniune a autorităţilor italiene implicate în combaterea terorismului, pe fondul preocupărilor de securitate create de vizita preşedintelui american Donald Trump şi a summitului G7 care are loc vineri şi sâmbătă.

Donald Trump, aşteptat la Roma în cursul după-amiezii, are programate pentru miercuri întrevederi cu Papa Francisc, premierul Gentiloni şi preşedintele italian Sergio Mattarella. Poliţia a planificat restricţii de circulaţie în apropierea Vaticanului, a Ambasadei şi reşedinţei ambasadorului SUA, precum şi a palatului prezidenţial.

Paolo Gentiloni a ţinut să-i asigure pe toţi italienii, în comunicatul de marţi, că pot conta "pe fermitatea şi profesionalismului aparatului nostru în ce priveşte desfăşurarea vizitelor şi evenimentelor internaţionale, dar şi apărarea întregului teritoriu naţional".