Potrivit celor mai noi informaţii, explozia a avut loc în afara sălii polivalente şi nu în interior, aşa cum se anunţase iniţial.

Şeful Poliţiei din Manchester, Ian Hopkins, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu se ştie deocamdată dacă atacul a fost comis de o singură persoană.

Atacatorul a murit la faţa locului, a precizat Hopkins. El crede că atacatorul a avut un dispozitiv pe care l-a detonat la faţa locului.


UPDATE 7.15 Premierul Theresa May a convocat o reuniune a comitetului de urgenţă al Guvernului COBRA marţi, la ora locală 9.00 (11.00, ora Moldovei). Potrivit reprezentanţilor Manchester Arena, Explozia a avut loc în afara sălii polivalente şi nu în interior, aşa cum se anunţase iniţial.

UPDATE 6.40 Martori ai exploziei care a avut loc luni seara la Manchester Arena povestesc că incidentul s-a produs la finalul concertului şi vorbesc despre aglomeraţia creată, despre oamenii care ţipau, fugeau şi se înghesuiau, despre copii fără părinţi, pe care nimeni nu avea cum să îi calmeze.

UPDATE 6.00 Locuitori şi hoteluri din Manchester oferă cazare celor care s-au aflat la concertul de la Manchester Arena. De asemenea, taxiurile oferă curse gratuite pentru cei care doresc să ajungă acasă.

Holiday Inn a anunţat pe Twitter că poate prelua copii sau persoane care au fost separate în urma incidentului, oferind şi un număr de telefon la care astfel de situaţii pot fi semnalate. Taxiurile oferă curse gratuite celor care vor să ajungă acasă şi indică hashtagul #roomformanchester pentru cei care caută adăpost.

UPDATE 05.00 Poliţia din Manchester a confirmat că incidentul este considerat un atac terorist şi a anunţat că lucrează cu Centrul Antiterorism din Londra. Preşedintele Consiliului oraşului Manchester a afirmat că acesta este un „incident absolut îngrozitor”.

„Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi, în special de cei ce au pierdut apropiaţi sau au fost răniţi.” „Dacă se confirmă că acesta a fost un atac teorist, atunci este un act monstruos dar, în acelaşi timp, complet futil. Manchester este un oraş mândru şi puternic şi nu vom permite celor ce vor să semene teamă şi diviziune să-şi atingă scopurile.”

UPDATE 04.20 Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a transmis o scurtă declaraţie publică: „Ne concentrăm să stabilim toate detaliile a ceea ce poliţia consideră a fi un groaznic atac terorist. Gândurile noastre merg către victimele şi familiile tuturor celor afectaţi”.

UPDATE 03.30 BBC anunţă că poliţia a descoperit un pachet suspect şi că lucrează la detonarea controlată a acestuia. Totodată, conform primelor ipoteze neconfirmate oficiale însă, ar fi vorba de un atac sinucigaş ce a declanşat dispozitivul explozibil la sfârşitul concertului, în momentul în care oamenii începuseră să părăsească arena.