"La decizia colegiului Ministerului Apărării (rus), un batalion de asalt de trupe aeropurtate în cadrul Diviziei 7 urmează să devină operaţional în jurul datei de 1 decembrie. Batalionul va staţiona în apropiere de oraşul Feodosia, în partea de est a peninsulei" Crimeea, a declarat joi agenţiei ruse de presă citate generalul Vladimir Şamanov, preşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Către sfârşitul anului 2019, a adăugat el, pe baza acestui batalion în Crimeea urmează să fie creat Regimentul 97 de asalt, al treilea ca parte componentă a Diviziei 7 vânători de munte.

Preşedintele rus Vladimir Putin a început miercuri o serie de întâlniri tradiţionale cu şefii armatei şi responsabilii complexului industrial militar, cu scopul de a pregăti un nou program federal de modernizare a armatei până în 2020 şi a cărui elaborare a început deja.

Putin a declarat că Rusia a început deja să-şi reechipeze trupele, ţinând cont de necesitatea de a consolida apărarea teritoriilor arctice şi a frontierelor vestice ale ţării, precum şi de rezultatele operaţiunii aeriene desfăşurată de Moscova în Siria, conform RIA Novosti.

"Armata a primit peste 5.600 de arme ultramoderne şi aproximativ 3.000 de echipamente renovate sau modernizate. Aceasta a permis ca rata de echipamente moderne să crească până la 58% în cadrul armatei', a declarat şeful statului rus, stabilind obiectivul ca această rată să crească până la 62% în 2017.

Pentru joi, preşedintele rus are programată o întâlnire cu unii comandanţi militari la Soci, într-un format iniţiat de Kremlin în 2013.