Toate drumurile care duc spre această zonă au fost închise, a precizat Khogyani, care a auzit din biroul său tiruri dinspre sediul RTA.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Hazarat Hussain Mashreqiwal, a confirmat intrarea forţată în clădire a unor atacatori înarmaţi. 'Nu ştim care este ţinta lor exactă, însă ripostăm', a spus el.

'Imediat ce am auzit focuri de armă, am fugit, însă colegi de-ai mei sunt prinşi în continuare înăuntru', a declarat un fotograf al RTA sub acoperirea anonimatului.

Clădirile Radioteleviziunii afgane sunt situate în faţa birourilor guvernatorului de provincie şi a cartierului general al Poliţiei.

Pe teritoriul provinciei Nangarhar, aflată la frontiera cu Pakistanul, se află numeroşi combatanţi insurgenţi talibani, care au lansat la sfârşitul lui aprilie ofensiva lor de primăvară, precum şi membri ai grupării Statul Islamic (SI), care au făcut din această zonă un avanpost al lor în Afganistan.

Trupele afgane, susţinute de forţele americane, desfăşoară aici mai multe operaţiuni pentru a alunga SI, iar până în prezent au pierdut trei oameni.

Armata americană a largat aici, la începutul lui aprilie, cea mai puternică dintre bombele sale convenţionale, omorând 96 de combatanţi jihadişti.