Marine Le Pen a revenit la conducerea Frontului Naţional din Franţa

Marine Le Pen a revenit la conducerea Frontului Naţional din Franţa
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 15.05.2017 15:38
Marine Le Pen a revenit luni la conducerea Frontului Naţional (extrema dreaptă), de la care se autosuspendase după primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, a anunţat pe Twitter Steeve Briois, cel care a asigurat interimatul la preşedinţia formaţiunii.

Marine Le Pen şi-a explicat retragerea temporară prin intenţia de a întruchipa candidata 'tuturor francezilor' în campania împotriva centristului Emmanuel Macron, în faţa căruia a pierdut ulterior turul secund.

Anunţul său a fost unul pur formal, întrucât între cele două tururi de scrutin nu s-a întrunit nicio instanţă a Frontului Naţional.

Decizia dnei Le Pen a provocat însă efecte nedorite în Frontul Naţional, primul preşedinte interimar, Jean-François Jalkh, fiind obligat să renunţe la funcţie din cauza unor declaraţii negaţioniste anterioare. El a fost înlocuit de Steeve Briois, vicepreşedinte al partidului şi primar în Hénin-Beaumont.

Frontul Naţional urmează să-şi prezinte luni listele electorale în vederea legislativelor de pe 11 şi 18 iunie.

În 2012, Marine Le Pen a pierdut un loc deputat în Adunarea Naţională la o diferenţă de câteva sute de voturi în favoarea candidatului socialist în circumscripţia Hénin-Beaumont.

În actuala legislatură Frontul Naţional dispune de un singur mandat în Adunarea Naţională.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI