'Am vorbit cu omologii noştri francezi înaintea anunţurilor publice despre evenimentele atribuite public Rusiei la sfârşitul săptămânii trecute şi i-am avertizat: 'Ruşii, i-am văzut penetrând parţial infrastructura voastră'', a spus Mike Rogers în faţa Comitetului pentru Forţele Armate din Senatul american.

Echipa de campanie a preşedintelui ales al Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat vineri seară, chiar înaintea încheierii campaniei electorale, că a fost ţinta unei 'acţiuni de piratare masivă şi coordonată', după ce pe reţelele de socializare au apărut informaţii interne, cum ar fi documente contabile.

'Ştiam că existau aceste riscuri în timpul campaniei prezidenţiale, pentru că s-a întâmplat şi în alte părţi. Nimic nu va rămâne fără răspuns', a spus la scurt timp după anunţarea acestui atac preşedintele în exerciţiu Francois Hollande, făcând astfel aluzie la atacurile informatice asupra echipei de campanie a lui Hillary Clinton în SUA.

În timpul audierii la respectiva comisie a Senatului de la Washington, Mike Rogers a subliniat că unitatea de apărare cibernetică din cadrul NSA trebuie să se adapteze realităţilor actuale şi în prezent se lucrează la o politică în acest sens. 'Obiectivul este să convingem actorii că nu trebuie să facă acest lucru, că nu este tocmai în interesul lor', a menţionat directorul NSA, referindu-se la măsurile de combatare a atacurilor cibernetice.