"Nu renunţ definitiv la lupta politică. (...) Nu aş putea să rămân indiferentă în faţa suferinţei compatrioţilor mei", a spus tânăra, de 27 de ani, cotidianului 'Dauphiné Libéré', fără să specifice cât timp va rămâne departe de politică.

Marion Maréchal-Le Pen, care în 2012 a devenit cea mai tânără deputată din Franţa, renunţă de asemenea şi la mandatul de consilier în regiunea Provenţa-Alpi-Coasta de Azur (PACA), a detaliat "Le Parisien".

Moştenitoarea politică a familiei Le Pen, mamă a unei fetiţe, doreşte "să-şi schimbe viaţa" şi să intre în lumea companiilor private.

Tânăra, licenţiată în Drept, avansase şi în urmă cu câteva luni ideea că nu intenţionează să-şi petreacă toată viaţa în politică, iar, potrivit aceleiaşi publicaţii, Marine Le Pen i-ar fi spus că îi respectă decizia deoarece ştie "sacrificiile pe care le cere politica".

Conform "Liberation", citat de EFE, decizia lui Marion Maréchal-Le Pen ar fi motivată de dezacordul său faţă de linia "stângistă" în plan economic promovată de vicepreşedintele FN, Florian Philippot.

Nepoata lui Le Pen întruchipa aripa cea mai conservatoare şi catolică a FN şi era mai apropiată de ideile politice ale bunicului său, fondatorul partidului Jean-Marie Le Pen, decât de cele ale mătuşii sale, Marine Le Pen.

Jean-Marie Le Pen a apreciat marţi ca o "dezertare" retragerea nepoatei sale, dacă nu este motivată de ceva "grav", şi a spus că îl întristează că aceasta părăseşte lupta.

"Marion reprezenta o speranţă de viitor pentru mulţi militanţi şi alegători ai Frontului Naţional. Sper că încă poate reflecta asupra deciziei sale. (...) Dacă opinia mea încă înseamnă ceva pentru ea, îi spun: 'Nu, nu se părăseşte linia Frontului', a arătat acesta, în ziarul "Le Figaro".

Jean-Marie Le Pen, 88 de ani, a criticat de asemenea faptul că nepoata sa a decis să se retragă cu o lună înaintea alegerilor parlamentare prevăzute pentru 11 şi 18 iunie.

"Ar fi trebuit să ia această decizie înainte sau să aştepte puţin, pentru că suntem în campanie electorală. Ţara aşteaptă verdictul urnelor. Faptul că una dintre protagonistele cele mai îndrăgite şi admirate ale mişcării renunţă în plină bătălie parlamentară poate avea consecinţe teribile. Sper că ea le-a măsurat", a conchis acesta.