Protestatarii au ieşit în stradă pentru a-i contesta pe ambii candidaţi din cursa pentru palatul Elysee. Sute de tineri mascaţi au aruncat cu bombe incendiare spre forţele de securitate, care au răspuns în schimb cu gaze lacrimogene în timpul unui miting în mare parte paşnic din zona centrală a Parisului.

De asemenea, patru tineri au fost arestaţi pentru deţinere de arme interzise.

Mai multe ciocniri au izbucnit luni la Paris, cu ocazia unei defilări de 1 Mai, între tineri cu cagule şi forţele de ordine, doi poliţişti fiind răniţi, conform prefecturii de poliţie, cu şase zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, transmite AFP.

"Indivizi mascaţi şi cu cagule au aruncat cu proiectile şi cocteiluri Molotov asupra forţelor de ordine", care au răspuns cu gaze lacrimogene, a precizat poliţia. Doi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, a adăugat poliţia.

Marşul, condus de membri ai patru sindicate în spatele unui banner pe care era scris „Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă”, s-a întrerupt în mai multe rânduri. Mai mulţi indivizi, poziţionaţi înaintea manifestaţiei, s-au ciocnit cu poliţiştii aflaţi în dispozitiv, aruncând cu proiectile şi cu cocteiluri Molotov.


Distrugeri ai fost cauzate şi de unii participanţi la marş.

Uniunea sindicală pentru lupta împotriva extremei-drepte, care prevala în 2002 la calificarea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a lui Jean-Marie Le Pen, este acum împărţită.

Sindicatele au defilat luni divizate în privinţa recomandării de vot pentru contracararea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de la 7 mai.