Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale americane, nu a răspuns însă la întrebarea dacă Trump va ordona şi alte atacuri militare împotriva regimului de la Damasc, acuzat de un atac cu arme chimice la Khan Shaykhun, soldat marţi cu zeci de victime civile.

"În primul rând, preşedintele crede că guvernul sirian, regimul Assad trebuie cel puţin să accepte respectarea acordurilor pe care le-a încheiat de a nu folosi arme chimice. Cred că acesta ar trebui să fie un standard minim stabilit în întreaga lume", a declarat Spicer presei.

O sursă militară confidenţială a indicat vineri unor ziarişti că există suspiciuni privind un "ajutor" de care ar fi beneficiat forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad pentru atacul chimic. Militarul de rang înalt nu a nominalizat însă explicit Rusia ca furnizoare a acestui sprijin, informează AFP. În schimb, el a afirmat că în orice caz "ruşii nu au reuşit să controleze activitatea partenerului lor sirian". Aviaţia militară rusă este prezentă la Shayrat, de unde — potrivit informaţiilor obţinute de SUA — au decolat avioanele siriene care au folosit armamentul chimic.