„Operaţiunea” a avut loc marţi, până la prânz, transmite hotnews.ro. Clădirea se află vizavi de sediul Poliţiei Române şi la câţiva paşi de Primăria Bucureştiului.

A doua zi, miercuri, clădirea monument istoric a primit un nou „aspect”. O echipă de muncitori care spun că au fost trimişi de administraţia locală vopseau coloanele în gri. „Ieri am dat cu amorsă, nu cu var. Acum am venit cu vopseaua”, a explicat unul dintre muncitori. Motivul vopsirii coloanelor clădirii-monument? Graffitiurile şi afişele ce s-au tot adunat pe stâlpi.

Astăzi, Primăria Bucureştiului a emis o declaraţie în care se spune că văruirea clădirilor monument istoric de pe Calea Victoriei este ilegală şi constituie o infracţiune. Primarul general al Capitalei a solicitat Poliţiei Locale să ia măsuri pentru identificarea şi sancţionarea celor care au executat ilegal aceste intervenţii.

„În legătură cu intervenţiile asupra clădirilor monument istoric (văruirea acestora) situate pe Calea Victoriei, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări: Văruirea este ilegală şi constituie INFRACŢIUNE! Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat Poliţiei Locale să trimită de urgenţă echipaje în teren pentru a lua toate măsurile în ceea ce priveşte identificarea şi sancţionarea celor care au executat ILEGAL aceste intervenţii asupra celor două monumente istorice”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Bucureşti, citat de Mediafax.


(Clădirea monument istoric, înainte de a fi văruită)

Primăria Bucureştiului mai precizează că orice intervenţie asupra clădirilor monument istoricse poate realiza numai cu autorizaţie de construire emisă de Primărie şi aviz de la Ministerul Culturii.