Precedentul bilanţ era de 293 de morţi şi de 332 de răniţi.

Căutările victimelor continuă în mijlocul dărâmăturilor, alte 314 de persoane fiind date dispărute, printre care un cetăţean canadian şi unul german.

Motoarele utilajelor au intrat în funcţiune marţi pentru a înlătura dărâmăturile de dimensiuni mari, după ce luni s-a scurs răgazul celor 72 de ore în care ar mai fi putut fi găsite persoane în viaţă.

Alunecarea de pământ a afectat aproximativ 45.000 de locuitori, potrivit Crucii Roşii. Oraşul Mocoa numără circa 70.000 de locuitori, potrivit guvernatorului departamentului Putumayo, Sorrel Aroca.

Edgardo Maya, însărcinat cu verificarea administrării fondurilor publice, încearcă să determine dacă autorităţile locale au luat măsurile de prevenire necesare împotriva catastrofelor naturale.

Primarul oraşului Mocoa José Antonio Castro şi guvernatorul de Putumayo Sorrel Aroca, împreună cu predecesorii lor, vor fi audiaţi de Parchet, potrivit mass-media locale.

Potrivit ministrului apărării, Luis Carlos Villegas, însărcinat cu reconstrucţia la Mocoa, aproximativ 2.800 de persoane reprezentând 500 — 600 de familii au fost plasate în centre de adăpost.

Riscul alunecărilor de pământ ameninţă alte 385 de localităţi din Columbia, potrivit unui studiu.

Dezastrul de la Mocoa este cel mai grav de la cel din Salgar, în care şi-au pierdut viaţa 92 de persoane, în mai 2015, la distanţă de o sută de kilometri de Medellin (nord-vestul ţării).