Sute de mii de oameni i-au cerut demisia după adoptarea OUG 13. Iordache a plecat atunci de pe postul de ministru al Justiţiei, fără a-şi cere scuze sau a admite că a greşit. Acum este ales vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Demisionat din funcţia de ministru al Justiţiei după uriaşele proteste stradale stârnite de adoptarea, „noaptea, ca hoţii”, a OUG 13, Florin Iordache a fost validat ieri vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor după un vot în Plenul Camerei, transmite The Epoch Times.

Votul a fost secret, cu bile, Iordache întrunind 211 voturi „pentru” şi 77 „împotrivă”.

Fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, a fost propus pe această funcţie de PSD, locul rămânând vacant după ce Rovana Plumb a fost numită ministru Delegat pentru Fonduri Europene.

Reamintim că Florin Iordache - pe care protestatarii #rezist îl „alintă” Ciordache - este considerat unul dintre principalii vinovaţi de adoptarea OUG 13, act normativ pentru a cărui abrogare au ieşit în stradă peste 600.000 de români.

„Domnul Ciordache... E jenant şi o lipsă de respect pentru oamenii care au ieşit în Piaţă. Ceva de genul – facem tot cum vrem noi. Este aroganţa specifică cu care ne-au tratat de când au fost aleşi cu majoritatea de 3 milioane de oameni din totalul de 18 milioane câţi suntem români”, a comentat unul din protestatarii din Piaţa Victoriei vestea că PSD l-a propus pe Iordache pentru funcţia de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.