"Politica de combatere a terorismului islamic este insuficientă în Franţa. Există probleme serioase în menţinerea extremismului la distanţă. Trebuie să închidem moscheile salafiste radicalizate şi să expulzăm străinii care se află în baza de date privind susţinerea terorismului, întocmită de către serviciile de informaţii. Dar toate aceste lucruri nu se întâmplă”, a declarat Le Pen.

Luarea de poziţie survine la o zi după explozia de la metroul din Sankt Petersburg, Rusia, incident catalogat drept atac terorist, în urma căruia 14 persoane au decedat şi 50 au fost rănite.

Marine Le Pen consideră că starea de urgenţă care a fost instituită în Franţa este inadecvată. Autorităţile din Franţa au introdus acest protocol după atacurile teroriste din Paris şi din suburbia Saint-Denis, din noiembrie 2015, în urma cărora au fost înregistrate 130 de decese şi 350 de răniţi.

Starea de urgenţă din Franţa, iniţial impusă pentru trei luni, a fost extinsă de mai multe ori ca urmare a menţinerii nivelului ridicat de alertă teroristă.

În cursul zilei de marţi, liderii de stat din Rusia, Germania şi Franţa au avut o convorbire telefonică în urmă căreia a fost stabilită urgentarea schimbului de informaţii pentru combaterea terorismului.