'Sunt de asemenea 17 femei printre victime, iar bilanţul s-ar putea agrava, pentru că sunt persoane date dispărute', a precizat OSDO care anunţase anterior 58 de morţi în urma acestui atac.

Aceste zeci de persoane, printre care copii, cu trupurile convulsionate şi încercând să respire sub măştile de oxigen, au murit în urma unui raid aerian efectuat marţi asupra localităţii Khan Shaykhun, fief al insurgenţilor şi jihadiştilor din nord-vestul Siriei.Surse medicale din Khan Shaykhun au relatat că intoxicarea s-a manifestat la victime prin stări de leşin, de vomă şi spumă la gură. Fotografii ale militanţilor arată membri ai Căştilor Albe, forţele de securitate din zonele insurgenţilor, stropindu-i cu apă pe răniţi.

Opoziţia siriană a acuzat marţi regimul preşedintelui Bashar al-Assad că este responsabil de atacul chimic şi a cerut Consiliului de Securitate al ONU să 'convoace o reuniune de urgenţă după această crimă şi să declanşeze imediat o anchetă'.

Atacul a provocat un val de indignare internaţională, mai multe ţări occidentale declarând vinovat regimul lui Bashar al-Assad.

SUA, Franţa şi Marea Britanie au prezentat marţi seara un proiect de rezoluţie în care este condamnat atacul chimic din Siria şi se cere de asemenea o anchetă completă şi rapidă, în ajunul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.