Update 16:37 // Procuratura Generală din Rusia a anunţat că explozia de la staţia de metrou a fost calificată drept atentat terorist.

Update 15:42 // Numărul răniţilor a ajuns la 50 de persoane. Aceştia sunt transportaţi cu elicopterul la spitale. Informaţia a fost confirmată oficial de ofiţerul de presă al guvernatorului de Sankt-Petersburg. În urma deflagraţiei, au fost închise toate staţiile de metrou din Sankt-Petersburg. La faţa locului au fost mobilizaţi peste 80 de salvatori.

Deocamdată nu se cunosc motivele exploziei, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că sunt examinate toate versiunile - de la defecţiuni tehnice şi până la atac terorist.

-----------------------------------------
Explozie în centrul oraşului Sankt-Petersburg, metroul. Zece oameni şi-au pierdut viaţa în urma deflagraţiilor. Totodată, cel puţin 20 de persoane sunt rănite.

Interfax scrie că s-au produs două explozii, iar epicentrul a fost în vagonul de tren. Puterea deflagraţiilor a fost de 200-300 grame de TNT. Deocamdată nu este clar dacă au fost totuşi două explozii sau una.