O tornadă a răsturnat o rulotă duminică, la Bruex Bridge, Louisiana. O femeie şi fiica sa, de trei ani, şi-au pierdut viaţa în incident.

Martori au povestit că tatăl copilului se afla la muncă, la un magazin, când a lovit tornada. El s-a întors acasă şi şi-a găsit familia fără suflare.

Furtuna a provocat rafale de vânt de puterea unui uragan, de până la 180 de kilometri pe oră, a adus grindină şi a dus la inundaţii în comunitatea aflată la aproximativ 80 de kilometri vest de Baton Rouge. Tornada a călătorit peste 1,5 kilometri înainte de a dispărea.

În unele zone din Louisiana s-au înregistrat peste 152 de litri de precipitaţii pe metru pătrat.

O altă zonă grav afectată a fost oraşul Alexandria, unde vântul a smuls acoperişul unei benzinării. Angajaţii şi clienţii s-au refugiat într-o camera frigorifică.

Mai multe cabluri au fost rupte de vânt, iar mii de oameni au rămas fără curent electric.

Guvernatorul de Louisiana John Bel Edwards a decretat stare de alertă în tot statul şi a îndemnat populaţia să evite deplasările. El a cerut oamenilor să aibă telefoanele mobile încărcate şi în apropiere, pentru a putea primi alertele de vreme rea inclusiv luni.

„Este un fenomen meteorologic extrem de periculos”, a avertizat el.

Meteorologii au anunţat că tornade şi vânt puternic ar urma să afecteze luni zone din Mississippi până în Carolina de Sud. Cel mai mare risc de tornade este în sudul Alabamei, potrivit Centrului pentru Furtuni din Oklahoma.