''Dacă nu vom reuşi să acţionăm rapid, energic/convingător şi într-un efort concertat, foametea este un scenariu posibil şi realist pentru 2007'', subliniază un comunicat al ONU emis înaintea reuniunii de o zi de la Geneva.

La conferinţa ministerială, ce va fi deschisă de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, vor asista reprezentanţi ai agenţiilor ONU şi ai instituţiilor financiare internaţionale.

Yemen este afectat de un război cu dimensiuni regionale şi religioase, care opune forţele guvernamentale sprijinite de Arabia Saudită rebelilor susţinuţi de Iran, care au cucerit capitala Sanaa şi regiunile înconjurătoare la sfârşitul lui 2014.

Războiul s-a intensificat din martie 2015, când Arabia Saudită şi ţări aliate sunnite au declanşat o campanie de lovituri aeriene împotriva rebelilor şiiţi.

Chiar înainte de escaladarea conflictului, Yemenul era adâncit în sărăcie profundă, lipsă de dezvoltare şi probleme de mediu. Doi ani mai târziu, 18,8 milioane din cei 27 milioane de locuitori au nevoie de ajutor umanitar.