Guvernul Australiei a exprimat susţinere pentru înăsprirea sancţiunilor împotriva regimului Kim Jong-Un, din cauza activităţilor nucleare şi balistice.

"Australia aruncă noroi spre Coreea de Nord din cauza politicilor de autoapărare. Dacă Australia va persista în susţinerea acţiunilor Statelor Unite de izolare şi ironizare a Coreei de Nord şi dacă Australia se va supune în continuare stăpânului american, acest lucru va fi un gest sinucigaş, întrucât Australia intră în raza de acţiune a rachetelor nucleare nord-coreene", a avertizat un oficial din cadrul Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia KCNA.

Julie Bishop, ministrul australian de Externe, a respins imediat ameninţările "grave" ale Coreei de Nord.

"Ameninţările cu atacuri nucleare împotriva altor naţiuni evidenţiază necesitatea ca regimul nord-coreean să renunţe la programele ilegale de înarmare atomică şi balistică. Coreea de Nord reprezintă o ameninţare gravă pentru vecini. Administraţia nord-coreeană ar trebui să investească în îmbunătăţirea situaţiei cetăţenilor care suferă, mai degrabă decât în arme de distrugere în masă", a afirmat Julie Bishop, citată de site-ul News.com.au.