De asemenea, toţi cei 11 candidaţi au votat în prima parte a zilei în secţii din întreaga Franţă.

Analiştii se aşteaptă ca prezenţa la urne să ajungă până la ora închiderii secţiilor la 80%, iar mulţi parizieni au stat până la o oră la coadă pentru a vota în mai multe secţii cu probleme din capitala Hexagonului.

28,54% dintre alegătorii francezi s-au prezentat la urne până la ora locală 12.00 (13.00 ora României), adică peste prezenţa de vot anticipată de analişti, sugerând o mobilizare a votanţilor în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

De asemenea, această mobilizare a alegătorilor şi-a făcut simţită prezenţa şi în secţiile deschise peste graniţe, iar organizatorii au susţinut că prezenţa la vot peste aşteptări a dus la formarea unor cozi lungi în Montreal.

Însă, francezii au avut de aşteptat câteva ore pentru a vota şi în capitalele europene, precum Londra, Bruxelles şi Berlin.

În mod tradiţional, alegerile prezidenţiale franceze adună o prezenţă de aproximativ 80% din cei 47 de milioane de cetăţeni care au drept de vot în Hexagon.

O prezenţă ridicată la urne este favorabilă candidaţilor mai moderaţi, care se temeau că francezii indecişi vor renunţa să voteze în primul tur al cursei pentru palatul Elysee.