"Insurgenţii talibani au lansat un atac coordonat împotriva bazei militare unde majoritatea soldaţilor se adunaseră pentru rugăciune. În total sunt peste 100 de morţi şi răniţi în rândul forţelor armate", a anunţat ministerul într-un comunicat.

Acesta este primul bilanţ oficial oferit de guvernul afgan după atacul de vineri seara comis de militanţi talibani înarmaţi asupra unei baze militare afgane situate la câţiva kilometri de oraşul Mazar-e-Sharif, în nordul ţării.

Un ofiţer de la baza militară atacată a declarat sâmbătă dimineaţă pentru AFP că "150 de soldaţi au fost ucişi şi zeci au fost răniţi" în atacul comis de zece militanţi talibani timp de peste cinci ore.

"Sunt în interiorul bazei şi cred că 150 de soldaţi au fost ucişi şi zeci au fost răniţi. Ei erau tineri recruţi sosiţi din provinciile Badakhshan şi Takhar, din nord estul-ţării, pentru a se antrena", a afirmat ofiţerul sub rezerva anonimatului.

Dacă acest bilanţ va fi confirmat, atacul de vineri va fi cel mai sângeros comis în Afganistan împotriva civililor sau militarilor.

Ministerul Apărării afgan nu a oferit detalii cu privire la derularea operaţiunii. El a precizat anterior că din cei zece atacatori, şapte au fost ucişi de forţele armate, doi şi-au detonat centurile explozive şi unul a fost arestat.