Doi bărbaţi, suspectaţi că pregăteau un atentat 'iminent', au fost arestaţi marţi la Marsilia, în sudul Franţei, cu cinci zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale din această ţară, informase anterior AFP, care cita surse apropiate anchetei.

Cei doi sunt 'suspectaţi de trecere la un act iminent', a precizat una dintre surse. Ei au fost arestaţi de serviciile de securitate internă, în cadrul unei anchete cu privire la o asociere de infractori în scop terorist, declanşată la Paris.

Cei doi arestaţi aveau un proiect de atentat 'sigur', (pentru a fi comis) 'în zilele imediat următoare pe teritoriul francez', a declarat ministrul de interne al Franţei, Matthias Fekl, în timpul unui briefing.

Percheziţii desfăşurate la Marsilia au permis să fie găsite 'elemente ce permiteau materializarea acestui atentat' şi 'operaţiuni de securizare şi deminare' sunt în curs la faţa locului, a adăugat el.

Bărbaţii arestaţi erau 'cunoscuţi pentru radicalizarea lor' şi au fost deja încarceraţi pentru fapte fără caracter terorist, potrivit unei surse apropiate anchetei.

'Totul este pus în funcţiune pentru a asigura securitatea acestei întâlniri (electorale) majore pentru republica noastră', care sunt alegerile prezidenţiale, a dat asigurări ministrul francez, atenţionând totodată cu privire la 'un risc terorist ce rămâne mai ridicat ca oricând'.

Peste 50.000 de poliţişti şi jandarmi, susţinuţi de militari din cadrul operaţiunii Sentinelle, vor fi mobilizaţi pentru a asigura securitatea în timpul alegerilor prezidenţiale din Franţa, în special la cele 67.000 de birouri de vot, duminică.