Acuzaţiile de deturnare de fonduri publice şi falsificare, precum şi alte scandaluri apărute în ultimele săptămâni şi în care a fost implicat numele său nu i-au compromis autoritatea morală, şi-a exprimat convingerea Fillon într-un interviu acordat săptămânalului Le Journal du Dimanche (JDD). "M-au întărit ca om şi respect percepţia pe care francezii şi prietenii mei politici o au în ceea ce priveşte hotărârea mea (de a continua — n.r.). Nu am nicio intenţie să fac carieră politică. (...) Singurul meu obiectiv este recuperarea" Franţei, a declarat fostul prim-ministru.

Fillon a criticat faptul că, cu numai o săptămână înaintea primului tur de scrutin din 23 aprilie, se continuă alimentarea "telenovelei într-un mod neverosimil". Portalul Mediapart a publicat în această săptămână informaţia că Poliţia judiciară verifică dacă Fillon i-a înapoiat avocatului Robert Bourgi costumele de lux pe care acesta i le-a dăruit. "Vă daţi seama de caracterul grotesc al acestor acuzaţii? (...) În următoarele şapte zile, nimic nu-mi va distrage atenţia de la campanie", a adăugat el.

Într-un mesaj adresat francezilor pe care l-a postat duminică pe pagina sa web, candidatul conservator, care potrivit ultimelor sondaje se clasează pe locul trei în intenţiile de vot (19,5%), în urma candidatei extremei drepte Marine Le Pen (22,7%) şi al centristului Emmanuel Macron (23%), le-a cerut concetăţenilor să se mobilizeze "cu toate forţele".

"După cinci ani de blocaj socialist, nu putem să ne pierdem în 'impasul' extremelor de stânga sau de dreapta", a insistat Fillon, care le-a cerut susţinătorilor săi să nu creadă că soarta alegerilor este deja stabilită. "Nimeni nu vă va putea impune opţiunea (...) Victoria ne este la îndemână", a declarat Fillon, care şi-a calificat programul politic drept "solid şi coerent".