”Ivanka este mamă a trei copii şi se bucură de influenţă. Sunt sigur că ea a spus: Ascultă-mă, ăsta este un lucru oribil. Tatăl meu va acţiona în asemenea momente. Şi apropo, el s-a arătat în ultimii doi ani împotriva oricărei acţiuni în Siria. Apoi un lider şi-a gazat proprii oameni, femei şi copii”, a precizat Eric Trump.

Deşi nu face parte din administraţia prezidenţială, acesta a susţinut că preşedintele a fost puternic afectat de imaginile copiilor răniţi de armele chimice din provincia Idlib,

”Eu stau departe de politică şi stau departe de administraţie, dar poţi să vezi cât de afectat era de imaginile copiilor. Nu există nicio persoană decentă în lumea asta care să nu fie afectată profund de ce s-a întâmplat, după ce a văzut imagini cu acei copii udaţi cu furtunul pentru ca pielea să nu ardă pe ei. Oribil! Acei oameni sunt bestii şi mă bucur că a răspuns în acest mod”, a completat Eric Trump, care a preluat conducerea imperiului financiar al familiei după învestirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Ivanka Trump lucrează drept angajată neplătită a Casei Albe, îndeplinind un rol de sfătuire a preşedintelui Donald Trump. Iniţial, aceasta a spus că nu va beneficia de un titlu oficial atât timp cât va munci în aripa vestică, dar s-a decis să accepte titlul de asistent al preşedintelui tocmai pentru a îndepărta îngrijorările cu privire la normele etice pe care un angajat federal este obligat să le respecte.

Întrebări cu privire la un posibil conflict de interese au apărut imediat după ce fiica preşedintelui a anunţat că va deveni consilier informal al lui Donald Trump şi va beneficia de un birou în aripa vestică a Casei Albe.

Ivanka Trump (35 de ani) are multă influenţă asupra tatălui său, iar soţul ei este un consilier de rang înalt al preşedintelui Trump.

Însă, Eric Trump susţine că sora sa are o influenţă extrem de pozitivă asupra preşedintelui american, pentru că niciodată nu se teme să spună ”nu”.

Statele Unite au lansat, în noaptea de joi spre vineri, 59 de rachete de croazieră asupra bazei aeriene al-Shaayrat, ca răspuns faţă de atacul chimic din provincia Idlib.