Fink s-a arătat îngrijorat de ritmul schimbărilor realizate până acum sub noua administraţie.

Acesta a declarat pentru CNBC că economia americană încetineşte în condiţiile în care atât consumatorii, cât şi companiile aşteaptă să vadă dacă noua administraţie poate realiza ceva concret în privinţa reformei fiscale şi restrângerii reglementărilor după eşecul înregistrat în domeniul serviciilor medicale în martie.

„Există temeri în creştere că schimbările propuse vor fi din ce în ce mai greu de realizat“, a declarat Fink. „Asistăm la un proces de încetinire a economiei noastre.“

Potrivit lui Fink, economia americană ar putea fi economia cu cel mai lent ritm de creştere pe primul trimestru din rândul ţărilor G7.

Dimon la rândul său s-a folosit de scrisoarea sa anuală de 45 de pagini pentru a enumera aspectele după care America este mai puternică decât oricând înainte de a lansa o listă mult mai lungă cu probleme. De la începutul secolului, Statele Unite au aruncat mii de miliarde de dolari pe războaie, studenţii americani au acumulat datorii enorme, scrie Bloomberg, citată de ZF.

Acesta a indicat necesitatea investiţiilor în infrastructură şi reducerii taxelor pentru companii pentru impulsionarea economiei.

O altă temere pentru investitori legat de economia americană priveşte rata de default înregistrată pe segmentul creditelor auto subprime, potrivit CNBC.

Într-o notă de săptămâna trecută, analiştii UBS Matthew Mish şi Stephen Capri arătau că ultimele date legate de această rată stârneşte îngrijorare în cercurile financiare şi economie în general. Un număr de bănci americane anticipează că rata defaulturilor pe acest segment, care s-a apropiat de niveluri înregistrate chiar înainte de criza financiară din 2008, va continua să crească în 2017.

Un alt raport al Morgan Stanley caracteriza o treime din creditele riscante împachetate în obligaţiuni drept „profund subprime“.