Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul de la un spital militar din Kabul

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul de la un spital militar din Kabul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 08.03.2017 11:57
Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat miercuri atacul de la un spital militar din Kabul, soldat cu cel puţin doi morţi şi 25 de răniţi, transmite agenţia DPA.

Într-o declaraţie de un rând difuzată prin intermediul agenţiei sale de presă Amaq, gruparea informează: 'Comandouri ale Statului Islamic atacă spitalul militar din Kabul'.

Totodată, un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat pentru DPA că liderul taliban însărcinat cu atacurile în Kabul nu ştia să fi avut loc activităţi ale talibanilor în zonă. Într-o postare pe Twitter, purtătorul de cuvânt a scris: 'Atacul de astăzi de la Kabul nu are nicio legătură' cu talibanii.

Spitalul vizat de atacul încă în desfăşurare este Sardar Daud Khan, iar toate celelalte spitale din Kabul au fost plasate în stare de alertă.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, bărbaţi înarmaţi, printre care cel puţin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forţele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI