Serviciul german de informaţii (Bfv) a comunicat că divergenţele din Turcia cu privire la referendumul de pe 16 aprilie s-au reflectat şi în Germania.

În acelaşi timp, relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au agravat după ce autorităţile germane au interzis participarea demnitarilor turci la evenimente electorale programate în Germania în perspectiva referendumului pe care Turcia îl va organiza pentru sporirea prerogativelor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

”Bfn observă o creştere semnificativă a eforturilor agenţiilor de informaţii turce în Germania”, informează Serviciul de informaţii.

Procurorul şef al Germaniei a lansat în luna ianuarie o investigaţie cu privire la posibile acţiuni de spionaj din partea clericilor trimişi în Germania de Ankara.

Hans-Georg, preşedintele Bfn, a subliniat îngrijorările sale în privinţa tensiunilor dintre turcii de extremă-dreapta din Germania şi susţinătorii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a avut miercuri o întrevedere cu omologul său turc, Mevlut Cavasoglu, şi a declarat că luptele interne ale Turciei nu ar trebui importate în Germania.