Update

Afganistan: Atac în desfăşurare împotriva unui spital militar din Kabul

Afganistan: Atac în desfăşurare împotriva unui spital militar din Kabul
Sursa: www.agerpres.ro Foto: xinhua.net 08.03.2017 08:36
15:51
Update

Peste 30 de morţi în atacul de la spitalul militar din Kabul revendicat de Statul Islamic; Cei patru atacatori au fost ucişi

Peste 30 de persoane au fost ucise de bărbaţi înarmaţi îmbrăcaţi în medici în cel mai mare spital militar din Kabul, au anunţat miercuri oficiali afgani, relatează BBC News, citat de news.ro.

Militanţi înarmaţi cu arme şi grenade au intrat în clădire după ce unul dintre ei s-a detonat la o poartă a spitalului, iar apoi au deschis focul asupra personalului şi pacienţilor spitalului.

14:03
Update

Afganistan: Atacul de la un spital militar din Kabul s-a încheiat; Toţi atacatorii au fost ucişi

Atacul de la cel mai mare spital militar din Afganistan, spitalul Sardar Daud Khan din Kabul, s-a încheiat după şase ore de schimburi de focuri, au anunţat miercuri mai multe surse din serviciile de securitate, citate de AFP.

„Atacul s-a încheiat, toţi atacatorii au fost ucişi”, a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Sediq Sediqqi.

Potrivit unor oficiali afgani din domeniul sănătăţii şi apărării, până acum au fost transportate la spital cel puţin 66 de răniţi şi patru cadavre, relatează DPA.

Un atac era în curs de desfăşurare miercuri dimineaţă împotriva principalului spital militar al Afganistanului din Kabul, care dispune de 400 de paturi, au anunţat surse oficiale pentru AFP, care au adăugat că mai mulţi atacatori se află încă baricadaţi în interiorul clădirii.

"Spitalul Sardar Daud Khan este atacat, ştim că mai mulţi atacatori au intrat înăuntru", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării afgan, generalul Daulat Waziri.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, bărbaţi înarmaţi, printre care cel puţin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forţele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Un angajat al spitalului, Abdul Qadir, a declarat că a văzut un individ înarmat şi îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un pistol-mitralieră AK-47 ţinut ascuns până atunci. Cel puţin un pacient şi un angajat al spitalului au fost omorâţi. Martorul citat a auzit focuri de armă trase şi din alte locuri asupra clădirii spitalului.

Postul de televiziune Tolo News a relatat că un medic care lucra în spitalul Sardar Daud Khan a declarat că în clădirea atacată a fost detonată o încărcătură explozivă, după care mai mulţi bărbaţi înarmaţi cu arme automate şi grenade au intrat în incinta spitalului. Atacatorii ar fi ocupat etajele 3 şi 4 ale clădirii şi s-au angajat într-un schimb de focuri de armă cu forţele de securitate afgane trimise la locul incidentului.

Zona în care este situat spitalul a fost blocată de forţele de securitate afgane. Acest atac survine la o săptămână după ce zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-o serie de atacuri coordonate şi revendicate de insurgenţii talibani asupra unei secţii de poliţie şi unui birou al serviciilor de informaţii afgane de la Kabul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI