Această măsură se va aplica atât noilor veniţi, cât şi solicitanţilor de azil deja aflaţi în ţară, numărul acestora fiind de 586 în luna februarie.

În urmă cu o lună, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că migranţii vor fi adăpostiţi în containere amenajate.

Ungaria a renunţat în 2013 la detenţia sistematică a migranţilor sub presiune UE, UNHCR şi Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Premierul Viktor Orban a recunoscut în luna ianuarie că reintroducerea unor astfel de măsuri, contrară legislaţiei europene, ar fi 'în mod deschis împotriva UE'.

În 2016, 29.432 de imigranţi au depus o cerere de azil în Ungaria, înainte ca marea lor majoritate să-şi continue drumul către Europa de Vest. Numai 425 dintre aceştia au obţinut azil în Ungaria.

Pe teritoriul Ungariei, care a anunţat că este pregătită să construiască un al doilea gard la frontiera sa de sud pentru a împiedica pătrunderea migranţilor, au intrat 345 de imigranţi de la 1 ianuarie 2017, potrivit Ministerului de Interne ungar.