Parlamentul ungar a aprobat reintroducerea detenţiei sistematice a imigranţilor

Parlamentul ungar a aprobat reintroducerea detenţiei sistematice a imigranţilor
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 07.03.2017 14:14
Parlamentul ungar a adoptat cu o largă majoritate reintroducerea detenţiei sistematice a tuturor imigranţilor care intră în ţară, o măsură eliminată în 2013 la presiunea UE şi Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.

Noua lege, adoptată cu 138 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 22 de abţineri, prevede că migranţii vor fi plasaţi în 'zonele de tranzit' la frontierele sârbă şi croată, unde vor fi reţinuţi în aşteptarea unei decizii definitive cu privire la solicitarea lor de azil.

Această măsură se va aplica atât noilor veniţi, cât şi solicitanţilor de azil deja aflaţi în ţară, numărul acestora fiind de 586 în luna februarie.

În urmă cu o lună, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Janos Lazar, a declarat că migranţii vor fi adăpostiţi în containere amenajate.

Ungaria a renunţat în 2013 la detenţia sistematică a migranţilor sub presiune UE, UNHCR şi Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Premierul Viktor Orban a recunoscut în luna ianuarie că reintroducerea unor astfel de măsuri, contrară legislaţiei europene, ar fi 'în mod deschis împotriva UE'.

În 2016, 29.432 de imigranţi au depus o cerere de azil în Ungaria, înainte ca marea lor majoritate să-şi continue drumul către Europa de Vest. Numai 425 dintre aceştia au obţinut azil în Ungaria.

Pe teritoriul Ungariei, care a anunţat că este pregătită să construiască un al doilea gard la frontiera sa de sud pentru a împiedica pătrunderea migranţilor, au intrat 345 de imigranţi de la 1 ianuarie 2017, potrivit Ministerului de Interne ungar.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI