VIDEO

Manipulare odioasă în presa Kremlinului: Ce a făcut televiziunea rusă cu protestele din Piaţa Victoriei

Manipulare odioasă în presa Kremlinului: Ce a făcut televiziunea rusă cu protestele din Piaţa Victoriei
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: jurnal.md 07.03.2017 08:36
„România o duce tot mai prost de când a aderat la Uniunea Europeană”. Aceasta este linia principală de atac a unui reportaj difuzat recent de postul Rossia 1, cu o introducere realizată chiar de către omul numărul unu al aparatului media controlat de regimul Putin. Reportajul a fost făcut cu ocazia protestelor din Piaţa Victoriei faţă de ordonanţa de modificare a Codurilor Penale, dar realitatea a fost profund distorsionată.

Imaginile de la protestele din Piaţa Victoriei au fost montate astfel încât să pară că nota lor dominantă a fost cea a bătăilor dintre huligani şi jandarmi, iar un amestec de filmări realizate în canalalele de la Gara de Nord şi în spatele blocurilor din Ferentari au fost prezentate ca fiind din cartierul Rahova.

Totodată, jurnaliştii Kremlinului au folosit teze şi statistici cusute cu aţă albă, unele privind datoria externă a României, altele privind acapararea resurselor naturale de către străini, iar altele referitoare la bunăstarea pe care românii ar fi avut-o sub Ceauşescu. Toate acestea şi multe alte ipostaze similare apar într-un material realizat de postul rusesc Rossia 1 la Bucureşti, în perioada protestelor iscate de promovarea în secret de către Guvernul Grindeanu a OUG 13.

Filmul a fost difuzat în cadrul emisiunii prezentate de Dmitri Kiseliov, cunoscut drept propagandistul-şef al Kremlinului. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI