Israel: Nivelul Mării Galileii, cel mai scăzut de un secol

Israel: Nivelul Mării Galileii, cel mai scăzut de un secol
Sursa: www.agerpres.ro Foto: timesofisrael.com 07.03.2017 17:59
Nivelul Mării Galileii (cunoscută şi ca Lacul Tiberiada), principala rezervă de apă proaspătă din Israel, a atins nivelul cel mai scăzut de un secol, după mai mulţi ani de secetă, a indicat marţi un oficial din cadrul Autorităţii pentru Ape, citat de AFP.

"Situaţia este gravă, în condiţiile în care după patru ani consecutivi de secetă, lacul a ajuns la cel mai scăzut nivel într-un secol", a indicat Amir Givati, de la Autoritatea pentru ape, pentru postul de radio al armatei israeliene.

Nivelul lacului a ajuns la 20 centimetri sub ceea ce experţii numesc "linia roşie", considerată nivelul minim al lacului.

Deficitul de apă afectează agricultura, mediul şi natura din jurul acestei întinderi de apă dulce.

Restul Israelului nu este afectat de această secetă datorită celor cinci uzine de desalinizare a apei de mare, construite de-a lungul coastei mediteraneene. Această apă este apoi direcţionată printr-o reţea de conducte pe întreg teritoriul ţării, cu excepţia zonei lacului, care ar fi trebuit să fie aprovizionată de către acesta.

Trei sferturi din apa potabilă consumată de gospodăriile israeliene provine din aceste uzine de desalinizare.

Lacul Tiberias acoperă o suprafaţă de 166 kilometri pătraţi şi este situat la 200 de metri sub nivelul mării.

El reprezintă, de asemenea, un important loc de pelerinaj pentru evrei dar şi pentru creştini, în condiţiile în care aici a avut loc pescuitul miraculos evocat în Evanghelii, în prezenţa lui Iisus.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI