Nouă oameni au murit după prăbuşirea unui elicopter în centrul Japoniei

Nouă oameni au murit după prăbuşirea unui elicopter în centrul Japoniei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 06.03.2017 11:26
Nouă persoane au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, duminică, în timpul unui exerciţiu al serviciilor salvamont în prefectura Nagano, din centrul Japoniei, a anunţat luni poliţia locală, transmit Kyodo şi AFP.

Şase corpuri au fost găsite luni dimineaţă sub aparatul de zbor, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei japoneze. Decesul celorlalte trei persoane, printre care pilotul elicopterului, fusese deja confirmat duminică seară, când operaţiunile de căutare au fost suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Guvernul japonez va trimite la locul tragediei o echipă de anchetatori pentru a afla cauza exactă a accidentului, a anunţat canalul public de televiziune NHK, care a difuzat imagini ale elicopterului avariat în urma căderii într-o zonă muntoasă.

Potrivit agenţiei de presă Kyodo, aparatul de zbor, un model Bell 412EP, transporta şapte pompieri, pilotul şi un mecanic. Pilotul aparatului, Masaji Iwata (56 de ani), avea la activ peste 5.100 de ore de zbor.

Elicopterul decolase de la aeroportul Matsumoto din Nagano duminică în jurul orei locale 13:30 (04:30 GMT) şi urma să aterizeze după 23 de minute pe platoul Takabocchi din prefectura Nagano. El avea combustibil suficient pentru un zbor de 90 de minute, a anunţat Ministerul Transporturilor japonez.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI