Situată în Dalton-in-Furness (nord-vestul Angliei), South Lakes Safari Zoo a pierdut între ianuarie 2013 şi septembrie 2016 un număr de 486 animale, potrivit unui raport realizat de către anchetatori mandataţi de către guvernul britanic şi dat publicităţii miercurea trecută.

Ancheta a evidenţiat, de asemenea, neglijenţele de care a dat dovadă proprietarul cu privire la personal, în condiţiile în care un angajat a fost ucis în 2013 de către un tigru de Sumatra. În acest caz, grădina zoologică a fost condamnată în 2016 la plata unei amenzi de 255.000 de lire (299.500 euro).

Luni, comitetul local care reglementează licenţele a votat "în unanimitate" împotriva reînnoirii autorizaţiei de funcţionare a grădinii zoologice.

Anchetatorii au considerat că responsabilitatea în cazul acestor decese îi revine în principal proprietarului grădinii zoologice, David Gill, şi au recomandat ca acesta să fie urmărit în justiţie.

Proprietarul dispune în prezent de 28 de zile pentru a face apel la refuzul de reînnoire a licenţei, în lipsa căreia grădina zoologică — care număra 1.600 de animale în 2016 — se va închide.