Congresul SUA va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump

Congresul SUA va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: AP 06.03.2017 07:21
Comisia pentru informaţii a Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA a indicat duminică, prin şeful său, că va da curs cererii Casei Albe de a ancheta presupusa ascultare a telefoanelor lui Donald Trump, înainte ca acesta să devină preşedintele Statelor Unite, transmite AFP.

Congresmanul republican Devin Nunes, preşedintele comisiei pentru informaţii, a afirmat că "unul din elementele asupra căruia se concentrează ancheta este reacţia guvernului american la acţiunile întreprinse de serviciile de informaţii ruse în timpul campaniei americane".

Comisia condusă de Nunes anchetează posibile legături între campania electorală a lui Trump şi Rusia. Duminică, reprezentantul statului California, citat de AFP, a declarat că parlamentarii vor încerca "să afle dacă guvernul a efectuat acţiuni de supraveghere a unor responsabili sau reprezentanţi ai echipei de campanie a unui partid politic".

Solicitarea preşedinţiei americane a fost făcută duminică, după o acuzaţie fără probe, formulată de Trump pe Twitter cu o zi înainte, că predecesorul său Barack Obama ar fi ordonat să îi fie interceptate comunicaţiile, în timpul procesului electoral.

"Cât de jos s-a coborât preşedintele Obama să îmi intercepteze telefoanele în timpul foarte sacrului proces electoral. Asta e Nixon/Watergate. Un tip rău (sau bolnav)!", a fost unul din "tweet"-urile lui Donald Trump pe această temă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI